top of page

VINKKEJÄ PARISKUNTAKUVISSA POSEERAAMISEEN JA POSITIIVISEEN KUVAUSKOKEMUKSEEN

Harvalla meistä on kovin paljon kokemusta kuvattavana olemisesta. Kameran eteen käveleminen voi siis tuntua pelottavalta ja olenkin kuullut monen parin ennen kuvauksia sanovan “emme oikein viihdy kameran edessä.” Voin itsekin täysin samaistua tuohon väitteeseen.


Näkisin, että on kaksi pääsyytä, minkä takia en ole juuri viihtynyt kuvattavana: olen tuntenut epävarmuutta omasta ulkonäöstäni tai en ole tiennyt, miten olla kameran edessä. Uskoisin, että nämä ovat muidenkin kohdalla ne yleisimmät syyt, miksi kuvattavana oleminen jännittää tai tuntuu epämukavalta. Syyt voivat toki olla myös linkittyneitä, mutta voin ilokseni sanoa, että ainakin toinen näistä on melko helposti ratkaistavissa.


En ole tosiaan varmaan koskaan tainnut nauttia kuvattavana olemisesta — poseeraaminen ei ole ollut heiniäni ja kameran edessä oleminen on tuntunut vaikealta. Kuvien perusteella vaikuttaa, että lapsena kamera suorastaan kauhistutti minua.

Jos kuvattavana olemisesta ei ole paljon kokemusta, siitä voi tulla ensimmäisenä mieleen traumatisoivat koulukuvat, tai pakon edessä CV:tä varten otetut edustuskuvat. Mieleen tulee siis väkinäiset hymyt ja pakotettu ryhti — toisin sanoen suurin piirtein epämukavin mahdollinen kuvauskokemus. Joku saattaa myös olla nähnyt erilaisia poseerausohjeita somessa. Poseeraukset niissä ovat usein olevinaan seksikkäitä, mutta ainakin omaan silmääni näyttävät lähinnä todella luonnottomilta ja epämukavilta.


Ei siis ole ihme, jos ensireaktiosi kuvattavana olemiseen on jonkinasteinen kauhu. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla, koska voit oikeasti vaan olla oma itsesi. Voit olla just niin rennosti ja mukavasti kuin haluat.


Uskon vakaasti, ettei ole mitään yhtä ja oikeaa tapaa olla kuvissa.Kannattaako poseerauksia harjoitella etukäteen?


Eräs pari kysyi kerran, pitäisikö heidän harjoitella jotain poseerauksia etukäteen. Mielestäni ei välttämättä, koska voitte olla kuvissa juuri teille ominaisella tavalla. Ennemmin kannattaakin ehkä miettiä, mikä on teille luonteva tapa olla yhdessä. Siten jos sanon esimerkiksi “hei nojaisitko häneen”, ette panikoi miten, koska ei tosiaankaan ole mitään yhtä tapaa, miten se pitäisi tehdä, vaan teidän tapanne on juuri oikea ja teille paras.

Toisaalta, jos ajatus kameran eteen menemisestä tuntuu todella pelottavalta ja hirveältä, voi tilannetta helpottaa, jos takataskussa on valmiina muutama poseerausidea. Silloin voi olla hyvä idea katsoa joitakin poseerauksia netistä ja miettiä, voisivatko ne toimia teille. Ei kuitenkaan kannata jäädä kiinni siihen, onko kyynärpääsi tismalleen samassa kulmassa kuin kuvassa, vaan kuvia kannattaa käyttää ennemminkin inspiraation lähteenä.

Inspiraatiota löydät esimerkiksi Pinterest-tililtäni.

 


Ajatusharjoitus: Kuvattavana oleminen ei ole niin kamalaa


Mikä voima ajatuksillamme onkaan. Jos ennen kameran eteen menemistä mietit vain, miten kamalaa kuvattavana oleminen on, kuvauskokemus ei todennäköisesti tule olemaan loistava — ellei kuvaajanne sitten ole ihmeidentekijä.

Kannattaa yrittää asennoitua kuvauksiin positiivisesti. Jos mielikuvasi kuvattavana olemisesta vastaa koulukuvia, yritä unohtaa se. Kuvissa ei ole pakko hymyillä, mutta saat nauraa vedet silmissä. Voit olla juuri niin rennosti kuin haluat.

Sen sijaan, että panikoisit siitä, miten joudut poseeraamaan, yritä muistaa, että teidän ei tarvitse tehdä mitään, mikä tuntuu oudolta tai luonnottamalta, vaan voitte soveltaa kaiken teille sopivaksi. Kameraankaan ei välttämättä tarvitse katsoa.

Jotakuta voi myös auttaa pieni näytteleminen tai performointi kameran edessä. Voit kuvitella itsesi romanttiseen elokuvaan, tai että olet ammattimalli ja loistat kameran edessä. You’ve totally got this. (And if you don't, just fake it till you make it.)


Poseeraamiseen ei ole yhtä ja oikeaa tapaa.

Mitä tulee epävarmuuteen oman ulkonäön suhteen, ei siitäkään kannata murehtia liikaa. Ammattikuvaajanne saa teistä varmasti kauniita kuvia.


Eli tiivistettynä: kuinka poseerata pariskuntakuvissa? Yritä rentoutua, ota mukava asento ja nauti kumppanisi seurasta, koska poseeraamiseen ei ole mitään yhtä oikeaa tapaa. Olkaa ihan omia itsejänne ja pärjäätte loistavasti.

Commentaires


bottom of page